Fotocredits: Shutterstock
In de zomer ga je vast wel eens naar het strand met je kids. Maarre... wat neem je allemaal mee en waar moet je op letten?
Heerlijk, zo'n dagje strand met de kids. Zij zijn druk met het bouwen van een zandkasteel en schelpen zoeken terwijl jij (achter je kids aanrennend en tussen de hoge zandtorens) nog even wat zon meepakt. Maar waar moet je aan denken als je met je kind naar het strand gaat? En wat neem je mee?
LEES OOK: Baby beschermen in de zon
We weten allemaal dat verbranden heel slecht is voor de huid, dus dit kun je maar beter zien te voorkomen. Zorg daarom dat je kinderen goed zijn ingesmeerd met zonnebrandcrème (hoppa factor 30!) en neem dit zeker mee in je tas. Let ook even goed op als je kinderen in het water zijn geweest: de zonnebrandcrème is er dan vaak een beetje af (soms ook bij watervaste zonnebrandcrème!). Het is sowieso goed om kinderen ieder uur bij te smeren.
Ben je al te laat en is je kleine verbrand? Laat je kind dan een wit T-shirt aantrekken en probeer hem of haar zo veel mogelijk uit de zon te houden. Smeer de huid 's avonds royaal in met after sun.
Tip: blijf tussen 11.00 uur en 15.00 uur uit de zon, de UV-straling is dan het sterkst!
Eten en vooral drinken is erg belangrijk op een warme dag aan het strand. Zorg dan ook dat je altijd een fles water bij je hebt, aangezien veel zoete drankjes niet genoeg hydrateren. Haal regelmatig nieuw water in een strandtentje als je merkt dat je water lauw wordt.
Naast water is het lekker om wat fruit mee te nemen. Kinderen hebben met warm weer vaak geen trek in een boterham en dan is een sappige appel of stukjes (tropisch) fruit een prima oplossing! Een cracker of koekje kun je ook altijd nog geven voor de afwisseling.
LEES OOK: Zomer-lifehacks voor kinderen
De zee, het strand en de schelpen zijn natuurlijk al heel interessant voor kinderen, maar een zandkasteel bouwen of een balletje overgooien is nog veel leuker. Neem daarom balletjes, emmers en scheppen mee zodat ze lekker kunnen spelen. Leuk om samen met je kind te doen!
Tja, zandhappen kan natuurlijk altijd gebeuren als je je kleine net even een heel klein momentje niet in de gaten hebt gehouden. Laat ze het meteen uitspugen of haal het uit de mond en spoel de mond na met water (zonder door te slikken). Geen paniek, een hap zand is niet direct gevaarlijk. Bij een grote hoeveelheid is het verstandig even langs de huisarts te gaan in verband met het schuren in de maag.
Check voordat je naar het strand gaat even Veiligstrand of er geen kwallen op 'jouw' strand zitten. Is je kind gebeten door een kwal? Dan adviseert het Gezondheidsplein om de beet af te spoelen met alleen zout water. Bij de EHBO-post op het strand kunnen ze nog even checken of er resten van tentakels zitten en die verwijderen met een pincet. Om het ingespoten gif te deactiveren, kun je azijn of urine over de beet spoelen. Bij jeuk kun je ook een jeukstillende crème gebruiken. Meerdere kwallenbeten of veel pijn? Dan is het verstandig om even langs de huisarts te gaan.
Andere artikelen in deze categorie