Fotocredits: Vicki Grafton Photography
Een baby komt niet met een handleiding, helaas. Jonge ouders kunnen daarom nog wel eens wat foutjes maken. Deze beginnersfouten maken alle ouders!
Beginnersfouten. Alle ouders maken zich er schuldig aan. Het zijn geen grote fouten hoor, maar kleine dingen waar elke jonge ouder onbewust toch een keer is ingetrapt. Herken jij jezelf in onderstaande 'foutjes'? Geen zorgen, de volgende keer maak je ze niet nog een keer!
Als je in het ziekenhuis bevalt, dan moet je op een gegeven moment met je pasgeboren baby in de maxi-cosi/autostoel naar huis. Heb je nog niet geoefend om deze in de auto te zetten, dan ben je de pineut. Na een hele poos gerotzooi en gevloek heb je door dat het toch niet zo gemakkelijk is als je van tevoren dacht. Help!
Yep, elke jonge moeder koopt teveel luiers! En vooral veel kleine luiers, waar je spruit binnen no-time is uitgegroeid. Eh, op marktplaats dan maar? Of bewaren voor een eventuele volgende?
Lees ook: 10 miskopen van de baby uitzetlijst
Met alle gevolgen van dien. Opeens is je kindje om de haverklap doorgelekt. Je snapt er niks van!
Het is logisch dat je (zeker bij de eerste) helemaal lyrisch bent en niet kunt wachten om allemaal leuke kleding aan te schaffen! Helemaal niets mis mee. Maar, bedenk wel dat jij nog heel veel kleding gaat krijgen tijdens en na je zwangerschap van vrienden en familie.
Ook dit overkomt elke beginnende ouder. De één vergeet het iets vaker dan de ander, maar hé we hebben altijd nog tissues!
Waardoor de kraamvisite na een kwartier 'opeens' heel nodig weg moet en jij met een huilende baby zit (heel de dag lang).
Dit doe je waarschijnlijk vaker en soms ook terecht. Maar, bedenk wel dat wanneer je jouw baby bij elke minikik uit bed haalt hij niet leert om te slapen wanneer het moet.
Lees ook: Deze slaapfouten maken bijna alle ouders
Bang dat je baby zich snel verveelt? Helemaal niet nodig! Een baby moet namelijk leren om zichzelf te kunnen vermaken en dat kunnen ze vaak verrassend goed...
Het is heel verleidelijk je kleine druk te maken voordat hij moet slapen. Zoals hem aan het lachen maken, kietelen of een dansje doen samen. Superleuk, maar of hij daarna nog wil slapen?
Want een baby slaapt grotendeels in het begin, toch?
Je moet als ouder toch alles zelf kunnen! Je kunt niet altijd op de kraamverzorgster, je moeder of de buurvrouw leunen. Toch is het slimmer om hulp te vragen wanneer je het nodig hebt. Vooral in die eerste periode. Voor je het weet ben je oververmoeid, gefrustreerd en zit je met je handen in je haar. Waar ben ik aan begonnen?!!
'Die van mijn vriendin ging al naar haar lachen met 3 weken. Waarom lacht mijn baby niet naar me? Ben ik niet leuk genoeg?!' Je moet jezelf vanaf het begin al inprenten dat elk kind anders is, en zich op zijn eigen tempo ontwikkelt. Deal with it!
Het is o zo verleidelijk, maar o zo stom. Waarom? Hier kom je gauw genoeg achter. Dit overkomt je (als het goed is) maar één keer...
Je baby kan al vroeg flink lange nagels hebben. Je bent misschien een beetje te enthousiast en gaat meteen met dan mini-nagelschaartje dat je gekocht hebt aan de haal. Je zult snel genoeg merken dat dit niet zo slim was. En je moeder, kraamverzorgster, buurvrouw of wie dan ook zal je dan ook direct kunnen vertellen dat je de eerste 6 weken de nagels van je baby nog niet mag knippen. Oeps!
Deze kostbare tijd ga je natuurlijk niet verspillen aan slaap. Nee, nu kun je eindelijk die serie bingewatchen waar je zo ver mee achterloopt. Alleen ben je wel even vergeten dat je baby op een gegeven moment weer wakker wordt en jou niet meer laat slapen! Grrr.
Heb jij nog een herkenbare 'fout' die je toe kunt voegen aan deze lijst? Laat dan een reactie achter!
Andere artikelen in deze categorie