Fotocredits: The Lovely Nerds
Een heerlijk hapje voor tussendoor of gewoon omdat je het lust. Deze citroen bosbes scones zijn een echte aanrader.
Het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag. Maar elke ochtend ontbijten met een plakje ontbijtkoek en een kop koffie kan je op den duur een beetje gaan vervelen. Het is juist leuk om je ontbijt zo veel mogelijk te variëren. Dat maakt het misschien ook makkelijker om een goede start van de dag te maken. Om jezelf extra te verwennen tijdens het ontbijt zijn scones de ideale lekkernij om de dag goed mee te beginnen.
Deze geglazuurde citroen bosbes scones zijn overheerlijk als ontbijt. Nu is het misschien niet verstandig om elke dag een scone te eten, maar een guilty pleasure als dit kun je niet voorbij laten gaan. Misschien een tip voor het weekend?
Alle hoeveelheden hebben wij omgerekend van Amerikaanse hoeveelheden naar Europese hoeveelheden. Dit hebben wij gedaan door middel van deze tabel. Ook hebben we zelf sommige hoeveelheden aangepast voor de juiste smaak.
Tip: wanneer je een aanrechtblad hebt dat van natuurlijk materiaal is gemaakt, is het handig om eerst een snijplank of plastic placemat onder het deeg te leggen. Mochten de bessen gaan afgeven, dan gebeurt dit tenminste niet op je aanrecht!
Terwijl de scones in de oven liggen heb je tijd genoeg om het glazuur te maken. Meng de poedersuiker en citroensap met een garde in een kleine schaal. Proef zelf even of je de goede verhouding hebt, hier zal iedereen waarschijnlijk een eigen voorkeur hebben. Wanneer de scones uit de oven komen, kun je het glazuur eroverheen gieten! Eet smakelijk!
Andere artikelen in deze categorie