Fotocredits: Treasures and Travels
Misselijkheid is een bekend symptoom voor zwangere vrouwen. Maar met een paar tips & tricks kun je de misselijkheid verminderen!
Misselijkheid is voor veel vrouwen hét signaal dat ze zwanger zijn. Dit is tegelijk ook een van de ziekteverschijnselen waar veel zwangere vrouwen last van hebben. Wij delen alle info over de misselijkheid tijdens zwangerschap. Met een paar handige tips & tricks verminder je de misselijkheid heel makkelijk. Dit is wat je erover moet weten!
Wil je elke week een awesome mailtje van ons ontvangen met daarin de ontwikkeling van jouw soon to be born baby?
Schrijf je dan via deze link in voor onze nieuwsbrief!
Veel vrouwen voelen zich misselijk bij het wakker worden. Vooral bij het opstaan kan er ineens een golf van misselijkheid opkomen. In de ochtenden ben je sneller misselijk, omdat je maag nog leeg is op dat moment.
De mate van misselijkheid verschilt natuurlijk per persoon, maar meestal begint je misselijkheid rond week 5. Na ongeveer 10 weken, dus rond de 15e week van je zwangerschap, ben je er vaak weer vanaf. De meeste vrouwen hebben tijdens hun zwangerschap ook een scherp reukvermogen. Dit kan zorgen dat je niet alleen in de ochtenden, maar ook overdag en 's avonds last hebt van misselijkheid. Da's niet echt een pretje...
Je eetpatroon veranderen en rustig aan doen zijn al een aantal tips om misselijkheid tijdens je zwangerschap sterk te verminderen. Maar een lege maag, zwaar en vet voedsel, koffie en de combinatie van fruit en melkproducten kun je sowieso maar beter vermijden als je misselijk bent. Zo verminder je de misselijkheid:
Wij gingen op zoek naar nog meer adviezen die de misselijkheid tijdens zwangerschap verminderen. Deze adviezen zijn niet wetenschappelijk bewezen, maar volgens veel vrouwen hebben ze wel degelijk nut!
Heb je het gevoel dat niks helpt om het overgeven te verminderen? Ga dan even langs je huisarts. Er zijn tabletjes die je kunt slikken om de misselijkheid te verminderen. Je huisarts kan deze voorschrijven.
Misselijk zijn is best vervelend, maar het is eigenlijk een goed teken! Dit betekent namelijk dat de hoeveelheid zwangerschapshormonen in je lichaam hoog zijn. Deze hormonen worden geproduceerd tot de placenta groot genoeg is om voor je baby te zorgen. Misselijk zijn betekent dus dat je lichaam hard werkt om je baby te helpen groeien.
De misselijkheid kan echter zo extreem zijn dat je zelfs een glas water niet binnen kunt houden en elke dag héél vaak boven het toilet hangt. Hyperemesis Gravidarum (HG) is de medische term voor extreme zwangerschapsmisselijkheid. De symptomen van HG zijn:
Denk je een of meerdere van deze symptomen voor Hyperemesis Gravidarum te hebben? Neem dan snel contact op met je huisarts. Deze extreme vorm van misselijkheid heeft vaak geen directe gevolg voor je baby, maar jij moet het wel een stuk rustiger aan gaan doen. Vaak worden vrouwen die HG hebben zelfs opgenomen in het ziekenhuis.
Wat betreft de misselijkheid tijdens zwangerschap kan de ene vrouw gevoeliger zijn dan de ander. Een aantal factoren die het verschil maken zijn:
Ben je zwanger en heb je bijna tot geen last van misselijkheid? No worries, er is geen reden om je zorgen te maken. Ook als je niet misselijk bent, kun je gewoon bevallen van een gezonde baby. Geniet gewoon van elk moment dat je hebt, voor je het weet zijn ze voorbij!
Wij weten als geen ander dat het een hele klus is om een beetje een fashionable outfit te vinden als je zwanger bent. Gelukkig vonden we hier veel écht leuke zwangerschapsoutfits! Leg jezelf in de watten! You deserve it!
Bronnen: Vomiting in pregnancy, Morning sickness, Interventions for nausea and vomiting in early pregnancy, steunpunthg, dokterdokter, antoniusziekenhuis.
Andere artikelen in deze categorie