Fotocredits: CN Traveller
Neem een kijkje in het leven van Xanne.
'Denk je er wel aan, geen ijsblokjes in je cola he. Pas op met die warmte, dat is niet goed voor de kleine. Let op met vieze wc’s in restaurants.'
En zo ging ik dus met een lijst ‘WAT MAG IK ALLEMAAL NIET’ met goed bedoelde adviezen op vakantie naar Mallorca. Na een drukke periode met voorbereidingen van ons huwelijk, het huwelijk zelf natuurlijk en de dagen erna was het dan eindelijk zover. Je bent als zwangere vrouw natuurlijk op alles voorbereid, maar hé wat moet je toch ineens gaan opletten met een baby in je buik! Ik heb natuurlijk mijn grote vriend Google geraadpleegd en mijn andere vriend het voedingskussen, (ook wel de anaconda genaamd) op verzoek thuis gelaten ; ). Kom maar op dacht ik, ik ben er klaar voor.
Natuurlijk kon ik niet wachten om samen met z’n drietjes lekker te genieten in de warmte; een alcoholvrije cocktail (zo’n een die is aangemaakt met 3 scheppen suiker en nét niet tipt aan de alcoholische variant) in de ene hand, een mama magazine in de andere hand, bikini aan & hup af en toe een kleine plons nemen in het zwembad. Dit is toch hoe het leven hoort te zijn!?
Ik moet wel eerlijk bekennen dat de belevenis van het uit eten gaan wel wat minder spannend is geworden dan ik in eerste instantie dacht. Voorheen kon ik uren praten over eten en verheugde ik me er al op waar we die avond zouden stranden. Wijntje, voor – en hoofdgerecht en vergeet het toetje niet. De menukaart: Carpaccio - mogen we niet, pasta vongole – mogen we niet, mosselen – mogen we niet, gerookte zalm – mogen we niet, huisgemaakte steak tartaar – mogen we niet. Salade met niks - YES mogen we!
Het is even opletten af en toe maar ik kwam al een heel eind met gebarentaal. De kok lief aankijken hielp zo nu en dan, en zo werd er een speciaal menu in elkaar gezet voor me. Dat is dan weer het voordeel van zwanger zijn:
'Special course for you pregnant lady, pasta without mussels only pasta!'
De wijn werd vervangen voor fris, ik wist niet dat er zoveel verschillende soorten frisjes überhaupt bestonden. Een keer kreeg ik op het verzoek van de ober een Ginger Beer. Ik schrok me een hoedje, bier?! Had ik net niet gezegd en gebaard dat ik zwanger was? Maar hij stelde me gerust, het leek op Ginger ale, met als hoofdingrediënt gember. Pff gelukkig maar, ik zit in de veilige zone.
Ik heb dus wel geleerd dat je creatief moet zijn op vakantie en je oude gewoontes lekker los moet laten. Genieten & loslaten zijn dus volgens mij de elementen van een geweldige vakantie. Wat was het ontspannen en wat hebben we genoten!
MAG IK TERUG?
Tot snel,
Liefs
Andere artikelen in deze categorie