Recept bananenbrood | Een lekker & gezond tussendoortje!

Recept bananenbrood | Een lekker & gezond tussendoortje!

Bananenbrood is een super lekker én verantwoord tussendoortje. Wij delen ons favoriete recept voor bananenbrood!

Bananenbrood is een heel populair tussendoortje. Bananenbrood is namelijk héél makkelijk om te maken, best gezond én super lekker! Je hebt er niet veel (gekke) ingrediënten of dure keukenmachines voor nodig. Iedereen kan dit! Er zijn online veel recepten voor bananenbrood te vinden, maar ik deel graag mijn favoriet!

Bananenbrood is een ideaal tussendoortje, maar ook lekker om te eten als ontbijt! Je kunt het een paar dagen bewaren in de koelkast of je vriest plakjes bananenbrood in die je later meeneemt naar werk of meegeeft naar school. En het is echt niet moeilijk om te maken! Ik ben zelf absoluut geen held in de keuken, maar dit kan ik. Het lukt me iedere keer! Man én kind zijn altijd heel blij als ik ‘m in de oven schuif en de heerlijke geuren door het hele huis te ruiken zijn. Tip: gebruik flink rijpe bananen, die smaken het lekkerst.

LEES OOK: Gezonde tussendoortjes voor kinderen

Ingrediënten bananenbrood

  • 140 gram patent-, tarwe- of speltbloem (wat jij wil!)
  • 100 gram zelfrijzend bakmeel
  • 2 theelepels bakpoeder
  • snufje zout
  • 300 gram geprakte (rijpe) banaan
  • 3 eieren
  • 150 gram Griekse yoghurt (eventueel 0% vet)
  • 4 eetlepels agavesiroop
  • 120 gram blauwe bessen
  • 30 gram gehakte ongezouten pecan- of walnoten

Extra nodig:

  • twee kommen
  • cakevorm
  • oven

Zo maak je bananenbrood

Het is niet moeilijk om bananenbrood te maken. Volg gewoon onderstaand stappenplan voor een overheerlijk resultaat. Wedden dat het lastig is om plakjes te bewaren voor de rest van de week? ;) Bij ons gaat het bananenbrood stiekem vaak dezelfde dag nog op.

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden (hetelucht).
  2. Vet de cakevorm goed in.
  3. Meng de bloem met het zelfrijzend bakmeel, bakpoeder en zout. 
  4. Meng in een andere kom de geprakte banaan met de eieren, Griekse yoghurt en agavesiroop. Roer stevig door tot het mengsel enigszins glad is geworden.
  5. Roer de droge ingrediënten door de natte.
  6. Roer voorzichtig de blauwe bessen door het beslag.
  7. Doe het beslag in de cakevorm.
  8. Strooi de gehakte noten eroverheen.
  9. Laat het bananenbrood 1 uur en 10 minuten op 160 graden in de oven bakken.
  10. Laat 'm goed afkoelen voor je 'm uit de vorm haalt.

LEES OOK: Gezonde lunch voor kinderen

Eet smakelijk!

 

 
Marieke van Boven

Door

09 januari 2020

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.