Fotocredits: Sarah Glasbergen
Een poké bowl is helemaal hot en happening. En ik kan je verklappen: het is nog makkelijk te maken ook! Dit recept ga ik vaker maken.
Maud zit in een fase waarin ze heel kieskeurig is wat ze eet. Dit trucje probeerde ik laatst: ik maakte een poké bowl en maakte haar bord éxtra vrolijk op. We vonden deze poké bowl alledrie heerlijk!
De poké bowl is een vissalade die zijn oorsprong in Hawaii heeft, waar de vissers het maken om restjes vis op te maken. Omdat ik niet zulke viseters thuis heb én nog wat tofu in de koelkast had liggen, heb ik dat gebruikt. Ook handig als je zwanger bent en rauwe vis liever mijdt!
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Roer de rijstazijn door de rijst wanneer deze klaar is. Laat het even staan zodat het kan afkoelen.
Maak in een kommetje de dressing van de sojasaus, sesamolie en fijngehakte rode peper.
Snijd de bospenen, avocado's, komkommer en radijsjes. Doe dit samen met de tofu, edamameboontjes en zeewiersalade bij de dressing.
Je bent al bijna klaar! Je hoeft alleen nog alle ingrediënten bij elkaar in een kom te doen en te serveren.
Voor Maud heb ik de zeewier en edamameboontjes achterwege gelaten en mijn best gedaan om met de overige ingrediënten een vrolijk bord voor haar te maken. Dat viel best goed in de smaak! Een volgende keer ga ik deze poké bowl ook zeker maken met verse zalm of tonijn, mmm! Als je het mij vraagt een heerlijk en gezond weekendmaal!
Andere artikelen in deze categorie