Lekker! 2 gerechtjes met tropische touch

Lekker! 2 gerechtjes met tropische touch

Deze 2 simpele tropische gerechtjes zijn een inspiratieboost voor de keuken. Ze zijn simpel maar ook heerlijk om direct van te smullen!

Fruit door een gerechtje met garnalen, frietjes met citroen: ik hou ervan! Voor een inspiratieboost met heerlijke maar simpele gerechtjes vond ik deze 2 heerlijke tropische gerechtjes van Paper & Stitch. Haal zelf het lekkere weer in huis met deze gerechtjes!

Friet met citroen en kruiden

Omdat frietjes altijd een heel goed idee zijn. Van deze nieuwe variant frietjes met citroen en kruiden loopt het water me al in de mond! 

Ingrediënten patat met citroen en kruiden:

  • 1/2 glas gehakte peterselie
  • 1 teentje fijngehakte knoflook
  • 3 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
  • Citroenrasp
  • Peper en zout naar eigen smaak
  • (Oven)friet

Let's start

Bak patat zoals je gewend bent: in de oven of de frituurpan. Doe alle bovenstaande ingrediënten bij elkaar in één kom. Bestrooi daarna deze ingrediënten op de frietjes die nog heerlijk heet zijn. Mmmm, eet smakelijk! 

Garnalen taco met mango en ananas

Een combinatie van gegrild fruit en garnalen in een taco? Yep, hartstikke delicious

Ingrediënten gegrilde garnalen:

  • 500 gram schoongemaakte garnalen
  • 125 gram gesmolten boter
  • 2 eetlepels limoensap
  • 2 eetlepels honing
  • 2 eetlepels suiker
  • 2 teentjes fijngehakte knoflook
  • Zout naar smaak

Ingrediënten mango ananas glazuur:

  • 1 eetlepel suiker
  • 1 eetlepel limoensap
  • 1/4 theelepel chilipoeder
  • Zout naar smaak

Let's start:

Droog de garnalen met keukenpapier zodat je de garnalen ende ananas, mango, limoen en ui kunt rijgen op de spiesjes. De overige ingrediënten van de garnalenlijst roer je in een kom.

Zet de grill ongeveer 10 minuutjes van te voren aan, zodat hij de 400 graden al heeft bereikt. Vergeet niet de grill in te smeren met olie, anders blijven de spiesjes plakken! De spiesjes leg je met de ingesmeerde kant op de grill en draai ze op tijd om (dit hangt af van de grootte van de garnalen). Na de garnalen kun je de verschillende soorten groente en fruit ook rijgen en grillen. 

Nu je de producten hebt gegrild is het tijd om de mango ananas glazuur te maken. Voeg alle ingrediënten toe in een pan en breng deze saus aan de kook. Verlaag daarna het vuur tot middelhoog. Zodra de saus de helft van het oorspronkelijke volume heeft kun je beginnen met het smeren van de glazuur. Zowel de garnalen-spiesjes als de fruit-spiesjes kun je insmeren met het glazuur. Voilà! De garnalen taco's met ananas en mango zijn klaar om op te eten yummy! 

Ben je benieuwd naar nog meer gerechtjes? Check dan snel onze receptenpagina!

Sibel Çiplak

Door

24 februari 2017

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.