Soms kan je zó enorme trek krijgen in iets zoets, maar je wilt natuurlijk niet altijd iets ongezonds. Deze heerlijke koekjes van Amanda van Healthiness zijn echt een healthy tussendoortje, super simpel om te maken en ook nog eens voedzaam. Bak ze in het weekend en je hebt voor het begin van de week al een lekker tussendoortje om mee te nemen. Ook kids vinden ze heerlijk en het is natuurlijk leuk om met ze de keuken in te duiken en iets gezonds te bakken waar je je vingers bij aflikt.
Onderstaand recept is voor 12 overheerlijke koekjes!
Bereidingstijd: +/- 30 minuten
Wat heb je nodig?
- 2 rijpe bananen
- 100 gram havermout
- 20 gram kokosrasp
- 2 el agavesiroop
- 30 gram gehakte walnoten
- 2 el geweekte rozijnen
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Bekleed een bakblik met bakpapier.
- Meng de havermout, walnoten en kokosrasp in een schaal door elkaar.
- Prak de bananen fijn met een vork en voeg dit samen met de agavesiroop door het havermoutmengsel.
- Voeg daarna de rozijnen toe.
- Maak met je handen bolletjes van het deeg en druk deze plat tot een mooi koekje.
- Bak de koekjes 15-20 minuten in de oven.
- Laat ze nog even afkoelen... enjoy!
Tip! Mocht je geen agavesiroop in huis hebben, kun je als alternatief ook honing gebruiken. Ook erg lekker met amandelschilfers in plaats van kokos, of met stukjes appel in plaats van rozijnen.