Fotocredits: Studentenvoer
Snel en lekker: wentelteefjes! Niet het exacte oer-Hollandse recept maar net even iets anders, een stuk gezonder en nog steeds heerlijk!
Wentelteefjes vallen bij jong en oud vaak goed in de smaak, en terecht! Misschien is dit niet het oer-Hollandse recept zoals jij wentelteefjes kent, maar deze snelle variant van Michelle van Woensel van Studentenvoer levert heerlijke wentelteefjes op. Ook leuk om te weten: deze variatie is gezonder dan de klassieke wentelteefjes, dus ook heel geschikt voor kids.
Ziet de lunch er bij jullie thuis vaak hetzelfde uit, met boterhammen en beleg? Misschien is het dan leuk om eens gezonde wentelteefjes te bakken! Het is makkelijk en snel, ideaal om eens in het weekend of tussen de middag te maken. Om ze vervolgens natuurlijk gezellig samen op te smullen!
Geschikt voor: ontbijt, lunch of nagerecht
Bereidingstijd: 20 minuten
1. Prak 1/3 van de banaan fijn in een grote kom. Snij de rest van de banaan in plakjes en hou die apart.
2. Voeg de eieren, kaneel en vanille-extract (en eventueel de melk) toe aan de geprakte banaan en mix alles goed door elkaar.
3. Doop de boterhammen aan beide kanten goed in het mengsel en leg beide boterhammen in een grote koekenpan met wat (kokos)olie.
4. Zodra de onderkant goudbruin is gekleurd, draai je hem om en leg je de schijfjes banaan ernaast in de pan. (Als dit niet past, doe je dit later.) Houd de schijfjes banaan goed in de gaten, want die branden snel aan! Draai ze ondertussen om.
5. Als het goed is, zijn de wentelteefjes klaar en kun je ze versieren met banaan en de honing.
Ander fruit erop is ook héérlijk! Of wat dacht je van héél pure chocolade?
Eet smakelijk!
Andere artikelen in deze categorie